Elevii care participă la școala de vară Polis de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării au avut parte de o experiență inedită și interesantă pe 1 august 2024. Aceștia au luat parte la un atelier susținut de conf. univ. dr. ing. Adrian Timar de la Departamentul de Inginerie Alimentară al Facultății de Protecția Mediului, cu privire la risipa alimentară și modalitățile de limitare a acesteia.
Profesorul a subliniat importanța unei educații care să promoveze un consum alimentar sănătos, sustenabil și echitabil. A atras atenția asupra faptului că țările dezvoltate aruncă multe alimente, iar cel mai mult se pierde în zona de consum. Elevilor li s-a recomandat să își dezvolte abilitățile de gătit, să fie creativi și să folosească resturile de mâncare pentru a economisi alimente și bani.
Dialogul dintre conferențiar și participanți a generat idei noi legate de reducerea risipei alimentare atât la nivel personal, cât și la nivel de mediu. Participanții au împărtășit experiențe personale legate de consumul casnic și au venit cu soluții practice pentru a limita risipa.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “infooradea.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii